6.10.06

Vreemde Geluiden 5, de leeuw is los


Vandaag sluit Vreemde Geluiden aan bij het thema van de kinderboekenweek. Wees dus gewaarschuwd voor volop brullende leeuwen en andere jungle-dieren. Te horen zullen zijn: basisschool de Ichtus uit Zwolle, de Meander big band, Gijs Visser (11) op saxofoon, Lee Perry and the upsetters, Bert en Ernie, Hetty Heyting. Spike Jones, Esquivel, Les Paul en natuurlijk nog vele vele anderen.
Techniek: Roel van olst
Presentatie: Martinka van Noorloos en Remco Takken (Meneer Jan moet deze week zonodig de beest uithangen in diverse bibliotheken, dus die is er vandaag niet bij) en met de vaste rubrieken Weirdomusic Radio en de exotica-ring CD van de week

Weirdomusic Radio aflevering 5:

Weirdomusic Radio aflevering 5 by Vreemdegeluiden.Com on Mixcloud


- Weirdomusic - Tijgerjacht (van de cassette "Someweirdomusic")
- Rolf Harris - Animal's pop party (van de single "Hev Yew Gotta Loight Boy")
- Rolf Harris - Ground hog (The groundhog song) (van de lp "Sun arise")

Meer Weirdomusic op Marco's website Weirdomusic.com.

Muzieksnuiter Gijs Visser:De exotica-ring cd van de week, aflevering 4

 Ruff Pigz

Exoticaring Cd van de week - 4 by Vreemdegeluiden.Com on Mixcloud- Pinky and Perky

overige links en info bij het programma:

- Juan Garcia Esquivel

- Morton Gould

- Electric Light Orchestra

- Toon Tellegen

- Lee Perry:
begint in 1960 als talent-scout voor producer Coxsone Dodd. Één van zijn eerste vondsten is Bob Marley and the Wailers in 1962, van wie hij de rechten van het eerste album steelt (volgens Bob Marley). Deze actie droeg er echter indirect toe bij dat Marley zo beroemd werd. Verder maakt Lee 'scratch' Perry furore met zijn dub-albums, die meestal een psychedelische sfeer ademen. Tijdens een periode van overmatige drugsgebruik brandt zijn studio af, vermoedelijk door Perry zelf aangestoken. Hij verblijft momenteel in Europa en treedt nog steeds op.

Geen opmerkingen: