27.10.06

Vreemde Geluiden 8, Annette Kruisbrink, componistenportret, kamermuziek en Haloween

Vreemde geluiden 8, Haloween, kamermuziek, Annette Kruisbrink by Vreemdegeluiden.Com on Mixcloud


Vanmiddag dwalen we bij Vreemde Geluiden tussen uitersten: het eerste uur staat in het teken van het naderende Halloween. Internet-personality Katyana van http://www.oddiooverplay.com/ nodigde bevriende musici van amateur tot professioneel uit om een compositie te maken voor een gratis internet CD met als titel Calling all fiends (Oproep aan alle boze geesten) Het resultaat is te downloaden op:

http://www.oddiooverplay.com/ears/fiends/index.html

Ook VG-ers Marco, Ton en Jan zonden hun engste composities in. Deze zijn vanmiddag ze te horen. Marco laat ons verder nog meer enge Limburgse klanken horen en ook Remco levert in het eerste uur een eigen bijdrage aan het spooky thema.

Weirdomusic Radio aflevering 8:

- Graund - Doe taers mich oet (van de cd "Leefde & Pien")
- Graund - Loupe (van de cd "Leefde & Pien")Meer Weirdomusic op Marco's website Weirdomusic.com.

In het tweede uur: 

Tussen 5 en 6 staat het componeren ook centraal, maar dan neemt Annette Kruisbrink naast Jan en Martinka plaats. Dit keer vertelt zij niet over niet-westerse muziek, maar wij praten met haar over het "componisten-portret" van Annette, een avond in de Manegezaal in Odeon die geheel aan haar muziek gewijd zal zijn. Dit concert vindt volgende week vrijdagavond plaats.

Ton staat tot slot in Exotica-ring-cd-van-de-week 7 zijn presentatie nogmaals aan iemand anders af. Deze gastpresentator komt aangevlogen uit Disney's haunted mansion.
Van http://www.musicaltaste.com/exoticaring/spooky.html hoort u:

John Zorn - Death Waltz Fantasy

Danny Ellman - This is Halloween

The Revels - Midnight Strollfoto's tijdens uitzending

Geen opmerkingen: