15.12.06

Vreemde Geluiden 15, Tom Manders

Vandaag zijn twee specialisten/verzamelaars op het gebied van Tom Manders te gast in ons programma . Er zijn unieke opnamen te beluisteren. Leen en Winston deinzen er zelfs niet voor terug om gewilde collector's items aan de draaitafel van Radio Zwolle toe te vertrouwen. Niet her-uitgebrachte liedjes uit het begin van Mander's carriere (ook in het Frans en Duits!)


De missie van Leen van Zwol en Winston Dreves (die zelf qua uiterlijk wel iets van Tom Manders/Dorus heeft) is om de herinnering aan hun idool levend te houden.


Boeiende weetjes over de gedraaide liedjes (en ook over de liedjes en conferences waar geen tijd voor was) vindt u op het spiekbriefje van onze gasten.In het begin van de uitzending staan we bij twee trieste zaken stil:

Chenard Walcker ernstig ziek
 Audiovisueel collage-artiest/ en goede vriend van de redactie Yann Chenard (beter bekend als Chenard Walcker) is momenteel zeer moeizaam herstellende van een diabetes gerelateerde coma van drie weken. Marco heeft twee stukken uitgekozen die Yann heeft uitgebracht op het netlabel WM-recordings. Naast zijn zeer actieve artistieke leven (zie ook Yann's eigen netlabel http://www.freesamplezone.org/ ) is/was hij onderwijzer in een voorstad van Parijs, waarbij hij ook zijn muzikale kwaliteiten inzette om allochtone kinderen de Franse taal te leren beheersen (zie: http://members.home.nl/52weeks/52.36.html ) Yann's vrienden zijn momenteel bezig met het componeren en mixen van een eerbetoon-en beterschap-CD als hart onder de riem. Deze zal op WM-recordings worden uitgebracht en tzt zal er in Vreemde geluiden melding van worden gemaakt. Van onze redactie zullen ook bijdragen op de CD verschijnen.

update: de CD, A tribute to Chenard Walcker

De Muziekdoos redt het niet
 Open podium, muziekcafé, monument van verdraagzaamheid en inspiratie, springplank voor muzikale carrières: enkele kwalificaties van het Antwerps café De Muziekdoos. Wegens problemen met de nieuwe Belgische wet en -koophandelregelgeving moet Etienne, uitbater van deze unieke muzikale ontmoetingsplaats de deuren van zijn levenswerk sluiten.
Ook Jan heeft dierbare herinneringen aan De Muziekdoos, die een cruciale rol speelde in zijn muziekloopbaan en zal de uitzending openen met een opname die gemaakt is in dit café.

Geen opmerkingen: