27.9.19

DCVJ027 - Wind beneath my wings"Wind Beneath My Wings" (soms getiteld "The Wind Beneath My Wings" of "Hero") is een song geschreven in 1982 door Jeff Silbar en Larry Henley.
Zij namen een demo op en gaven die aan Bob Montgomery, die er zijn eigen draai aangaf en van het redelijk vlotte liedje een ballad van maakte.  Silbar en Henley gingen vervolgens met Montgomery's demo shoppen bij diverse artiesten.
De allereerste opname was van Kamahl in 1982 voor een country and western album, maar dat werd uiteindelijk niet uitgebracht omdat men niet zeker was of dit genre wel bij zijn imago paste.Roger Whittaker bracht het als eerste uit in 1982  op een album getiteld titled The Wind Beneath My Wings.
Kort daarop had Colleen Hewett er als eerste een hit mee. (1982) gevolgd door Sheena Easton, Lee Greenwood en vanaf 1983: Lou Rawls, Gladys Knight & the Pips, Gary Morris, Steven Houghton

Het grootste commerciĆ«le succes had  had Bette Midler er in 1988 mee die het opnam voor de soundtrack van de  film "Beaches.
Daarna volgden nog o.a.  Willie Nelson, Patti LaBelle, Perry Como en Judy Collins.
Jullie gaan luisteren naar achtereenvolgens Kamahl, Collen Hewett, Glays knight en Bette Midler

♫ Fragment

De versie die jullie in zijn geheel gaan horen is die van Dr Airlines, die ik heb leren kennen als luisteraar van WFMU, die graag muziekjes en geluiden instuurt als DJ's zoals ik daar een oproep doen.  Achter de naam Dr. Airlines gaat een jonge vrouw genaamd Vivian Lajoie schuil Zij is een zogenoemde outsider-artiest, wat in haar geval betekent dat ze grotendeels autodidact is en lak heeft aan de conventies van de hedendaagse popindustrie. Ze neemt covers en eigen materiaal op, mbv  analoge keyboards, ukulele, mandoline, gitaar en allerlei ritme-instrumenten en publiceert die met zelfgetekende hoesjes op de muzieksite bandcamp.com, waar je de tracks kunt beluisteren en haar albums kunt kopen. 

Dr. Airlines - Wind beneath my wingsGeen opmerkingen: