17.5.19

DCVJ 015 I can get no satisfaction



I can't get no satisfaction van The Rolling Stones behoeft eigenlijk geen introductie, toch?



De Incredible Bongo Band, ook bekend als Michael Viner's Incredible Bongo Band, was een Amerikaanse muziekformatie uit de jaren zeventig. De band speelde voornamelijk instrumentale funkmuziek. Karakteristiek voor de sound was het gebruik van bongo’s en conga’s. Het was een initiatief van Michael Viner, een manager bij MGM Records.
Ze werden vooral bekend door hun cover van het Shadows nummer Apache, waarvan veel samples in de hip-hop werden gebruikt. Dat stond op hun eerste album Bongo Rock uit 1973
I can't get no satisfaction vond ik op hun tweede en tevens laatste album The Return of the Incredible Bongo Band (1974) en ik vind het een merkwaardig arrangement. Rete strak gearrangeerd, daar niet van, maar de truc één toontje hoger spelen wat vaak bij een laatste refrein wordt toegepast om het liedje vlak voor het eind nog nèt even spannender te maken, wordt hier vrij vlot in na het eerste refrein al toegepast, dan volgt een gitaar-solo, een slagwerksolo om daarna onverwachts weer een toontje terug te zakken voor een couplet en een refreintje. Ik ben benieuwd wie het hoort.

Geen opmerkingen: