24.5.19

DCVJ 016 All my loving



All My Loving is een lied van The Beatles. Het nummer werd in 1963 uitgebracht op het tweede album van de groep, With the Beatles. Hoewel het lied op naam staat van het schrijversduo Lennon-McCartney, is het voor het overgrote deel geschreven door Paul McCartney.

Het lied wordt over het algemeen beschouwd als één van de eerste goede mcCartney-songs. Paul schreef het nummer in de bus op weg naar een optreden tijdens een tournee van The Beatles met Roy Orbison door Engeland. Hij schreef eerst de liedtekst van het nummer en pas later de muziek. Voor hem was dat een ongebruikelijke, want meestal schreef hij tekst en muziek tegelijkertijd. Nadat hij de tekst had geschreven, zocht McCartney achter de coulissen een piano op om de muziek voor het nummer te schrijven.

Na het uitkomen van With the Beatles trok All My Loving al snel de aandacht van de radio-dj's. Het nummer werd met grote regelmaat op de radio gedraaid. Pas nadat radio-dj David Jacobs in zijn radioprogramma het nummer uitkoos als favoriete liedje van het album, begon McCartney te beseffen dat hij met All My Loving een iets bijzonders had geschreven. Ook John Lennon heeft later gezegd All My Loving een verdomd goed nummer te vinden. Hij vond het jammer dat hij het zelf niet had geschreven.

Na het uitkomen van With the Beatles werd All My Loving al snel een vast onderdeel van The Beatles' liveoptredens. Ze speelde het ook tijdens hun befaamde eerste TV-optreden in Amerika bij de Ed Sullivan show



De versie die jullie nu gaan horen is die van de Anita Kerr-singers. Kerr was net gescheiden en verhuisd van Nashville naar Los Angeles en wilde weleens wat anders doen dan alleen achtergrondkoortjes bij country-liedjes. Met een nieuwe bezetting nam ze onder andere drie albums op met meer Mexicaanse Mariachi-getinte nummers en de groep heette voor die gelegenheden dan ook The Mexicali-singers.




Geen opmerkingen: