3.5.19

DCVJ 013 Give peace a chance



Give Peace a change is een bekend lied van John lennon dat hij samen met zijn Yoko en haar Plastic Ono Band opnam in 1969 tijdens hun tweede bed-in in Toronto. Een bed-in voor wie te jong is om zich dat te herinneren is een zgn. happenening, een ludieke actie waarbij je in dit geval als beroemdheid dagenlang met je lief in een hotelbed gaat liggen om aandacht vooer iets te vragen.
De eerste Bed-In hielden Lennon en Ono Van 25 tot 31 maart datzelfde jaar in suite 702 van het Hiltonhotel in Amsterdam. Even daarvoor waren ze getrouwd en ze dachten met deze actie de aandacht die hun huwelijk trok te kunnen aanwenden voor de bevordering van de wereldvrede. In het Amsterdamse Hilton bracht het jonge paar inderdaad de gehele tijd door in bed, waarbij de (internationale) pers iedere dag werd uitgenodigd om tussen 9 uur 's ochtends en 9 uur 's avonds een bezoek te brengen.
John en Yoko waren van plan hun volgende Bed-In in de Verenigde Staten te houden, maar omdat Lennon daar veroordeeld was voor het in bezit hebben van cannabis, besloten zij naar Canada uit te wijken. In Montreal namen zij hun intrek in het Queen Elizabeth Hotel. Vanaf 26 mei 1969 verbleven zij daar zeven dagen in vier verschillende kamers. Hier namen zij het nummer Give Peace a Chance op.



Ook dit is weer zo'n nummer dat ontzettend vaak gecovered is, ondermeer door Elton John, Randy Crawford, John Harris, The Maytals en het was zelfs de debuut-single van Hot Chocolate.



De versie die ik heb gekozen is echter die van Louis Armstrong. De meningen over deze opname zijn verdeeld, m aar zelf vind ik hem erg leuk! Let eens op die baspartij, bijvoorbeeld en dat één van de achtergrondzangeressen af en toe een woordje verkeerd heeft... kniesoor die daar op let...



Geen opmerkingen: